Tibeti Terrier Portál - Tibetan Terrier Portal - All about the tibetan terrier
 
Tibeti Terrier Portál   www.tibeti-terrier.hu     E-mail: info@tibeti-terrier.hu  
 
  English version    
  Hírek
   
  TIBETI TERRIER
  Standard
  Eredet, jellem
  Kiskutya vásárlás
  Gondozás
  Cikkek
  Fotóalbum
 
  TENYÉSZTÉS
  Tenyésztők
  Eladó kiskutyák
  Fedezőkanok
  Öröklődő betegségek
 
  FAJTAMENTÉS
  Tudnivalók
  Gazdikeresők
  Elveszett-talált
  Ivartalanítás
 
  KIÁLLÍTÁSOK
  Eredmények
  Naptár
  Tudnivalók
  Fotóalbum
  Egyéb események
 
  EGYEBEK
  Linkek
  Vendégkönyv
  Impresszum
 

 

 

TUDNIVALÓK A KUTYAKIÁLLÍTÁSRÓL  
TARTALOM    (kattintson az elolvasni kívánt rész címére)  

 
 
   
A KIÁLLÍTÁSOK TÍPUSAI  

 

A kiadható címek és nevezési feltételek alapján különböző kiállítások léteznek.

CAC (nemzeti) kiállítás

Felnőtt osztályokban CAC címet és fiatal osztályban HPJ címet (országonként eltérő a megnevezése) adó kiállítás. A kutya az eddigi elért eredményeitől függetlenül nevezhető.

CACIB (nemzetközi) kiállítás

Felnőtt osztályokban CAC címet, fiatal osztályban HPJ címet (országonként eltérő a megnevezése) adó kiállítás. A kiállításon CAC címet nyert kutyák (a veterán osztályban CAC-ot nyert szuka és kan kivételével) konkurálnak nemenként a CACIB várományért. A kutya az eddigi elért eredményeitől függetlenül nevezhető.

CAC-Derby kiállítás

Felnőtt osztályokban CAC címet és fiatal osztályban HPJ címet (országonként eltérő a megnevezése) adó kiállítás. Különlegessége, hogy itt szerezhető meg a Hungária Derby Győztes cím, melyért a 9-24 hónapos korú kutyák konkurálnak. A HDGY címet fajtánként egy kan és egy szuka kaphatja. A kiállítás évente egyszer kerül megrendezésre, általában ősszel. A kutya az eddigi elért eredményeitől függetlenül nevezhető.

Klubkiállítás

Felnőtt osztályokban CAC címet és fiatal osztályban HPJ címet (országonként eltérő a megnevezése) adó kiállítás. Különlegessége, hogy itt szerezhető meg a Klubgyőztes és Fiatal Klubgyőztes cím. Csak az adott klubhoz tartozó fajták nevezhetők, eddigi eredményeiktől függetlenül. Évente egyszer kerül megrendezésre. A tibeti terrier a MEOE-n belül az Ázsiai és Törpekutya Klubhoz (ÁTK) tartozik, így csak az ÁTK által rendezett klubkiállításra, külföldön az adott ország tibeti terrier fajtagondozó klubjainak klubkiállításaira nevezhető. ( a külföldi fajtagondozó klubok lapjainak elérhetőségei a linkek menüpont alatt találhatók.)

Champion kiállítás

Az Év Championja címet adó kiállítás. Nincsenek osztályok, a kutyák fajtánként, azon belül nemenként kerülnek elbírálásra. Fajtánként a legszebb kan és a legszebb szuka kapja a címet. Kizárólag valamely FCI tagország felnőtt vagy junior championátusával vagy Interchampion címmel rendelkező kutyák nevezhetők. Évente egyszer kerül megrendezésre, általában decemberben.

Speciális kiállítások

Valamely nevezési feltétel által megkülönböztetett kiállítás. Ilyen pl. a fajtagondozó klubok által évente egyszer rendezhető (a klubkiállításon kívül), CAC címet adó kiállítás , vagy a Veterán kiállítás melyre csak veterán korú kutyák nevezhetők, vagy a vadászkutya kiállítás melyre értelemszerűen csak vadászkutyák nevezhetők, stb.. Minden esetben CAC címet ad.

Az Ázsiai és Törpekutya Klub speciális kiállítása az Alpok-Adria Kupa, melyen a fajtagyőztes kutya megkapja az Alpok-Adria Kupagyőztes címet is. Csak a klubhoz tartozó fajták nevezhetők, eddigi elért eredményeiktől függetlenül.

 
   

 

Tibeti Terrier Portál :: Minden jog fenntartva! :: babyboo 2006-2009